Město Polička

Pytle s pískem připraveny

Vzhledem k současné situaci se město Polička stále připravuje na možné nebezpečí z důvodu velkých dešťů.  Včera i dnes probíhalo intenzivní pytlování, velké poděkování patří pracovníkům T. E. S. a dobrovolným hasičům. 

Nabízíme tímto občanům, kteří mají nemovitosti v ohrožených místech, pro zabezpečení vstupních prostorů pytle s pískem.  Zároveň žádáme občany, aby nezneužívali tuto nabídku a opravdu využili pytle pouze a jen pro ochranu domů, obchodů… Počet vydaných pytlů je max. 10 kusů!

Pytle lze vyzvednout v termínu od 10 do 18 hod. v areálu SÚS (areál směr Jedlová u odbočky na přehradu).  Občané, kteří jsou nemohoucí a nemohou si pytle vyzvednout mohou zavolat pracovníkům T. E. S. na jedno z těchto telefonních čísel

605 246 744

739 451 219

604 947 881.

Ve středu 11. září došlo ke kontrole suchého poldru i dalších míst našeho povodí, která při podobných událostech sehrávají klíčovou úlohu. Průtok Bílého potoka Poličkou se skládá ze 3 větví – pomezské, baldecké a pilecké (od Masokombinátu). Na větvi baldecké, kde je suchý poldr a další rybníky, je připraveno 70 tis. kubíků záložního retenčního prostoru, z toho poldr zachytí 20 tis. kubíků vody, zbytek rybníky. Pomezská větev – zde je díky upouštění rybníku volný prostor pro 40 – 50 tis. kubíků vody.  Celkem je to tedy 120 tis. kubíků záložního prostoru pro vodu. Tato čísla nám dávají naději, že letos můžeme vzdorovat velké vodě lépe než při povodních roku 1997.

Další aktuální informace budeme přinášet.

Naděžda Šauerová, tisková mluvčí města